Nieuws

Tips van architectuurfotograaf Marco de Groot

Geplaatst op: 04 jun 2023

Marco de Groot, 42, is design- en architectuurfotograaf (@marcorama). Hij is gefascineerd door patronen en ritmes; een rood blad tussen een zee van groen, een zwarte kiezelsteen tussen witte en details op auto’s en gebouwen. En juist daarom spreekt het fotograferen van architectuur hem zo aan. Hij deelt met ons zijn 5 tips tijdens de Rotterdam Architectuur Maand. Ontdek met Marco de architectonische pareltjes van Rotterdam. 

Dag én Nacht van de Architectuur

17 juni is hét ideale moment om gebouwen van binnen te bekijken. Tijdensde rondleidingen krijg je vaak de leukste weetjes en achtergrondinformatie! Mijn 3 tips voor dit jaar zijn:

Zonsopgang Witte Huis

Ervaar de zonsopgang vanaf het dakterras op 43 meter hoogte, met prachtig uitzicht over de binnenstad en de rivier, en zie Rotterdam langzaam ontwaken.

Dubbel Dakterras
Een ochtendwandeling door de binnenstad die ontwaakt, met een bezoek aan twee bijzondere daken. Op het dak van het Witte Huis vertelt de gids over het ontstaan van Rotterdam, ondertussen geniet je van een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad.

Wikkelboat
Naast de Floating Office liggen in de Rijnhaven vijf opvallende drijvende huisjes, de Wikkelboats. Neem een kijkje in deze drijvende tiny houses.

> 17 juni – de hele dag en nacht

Timmerhuis | Ossip van Duivenbode

Montevideo door Mecanoo | Ossip van Duivenbode

TOUR: Gebouwen door Vrouwen

Ga mee op een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam, onder begeleiding van Sofie van Brunschot en met een gastbezoek van architect Joke Vos. Een viering van gebouwen door vrouwen!

> zaterdag 14 juni | 14.00 – 16.00

Open Bureaudag

Bezoek een architectenbureau! Loop binnen bij de architecten en dompel je onder in hun wereld.

> 24 juni | 13.30 – 17.00

Nieuwe instituut - Waterstad

Waterstad Rotterdam

Bezoek de hele maand juni Waterstad Rotterdam, een tentoonstelling met indrukwekkende drijvende paviljoens van architect Kunlé Adeyemi in de vijvers van het Nieuwe Instituut.

> de hele maand juni

 

Rotterdam Archi-Walk – Fotografie

Ga met mij, Marco de Groot, mee op een Archi-Walk door Rotterdam, leer de fijne kneepjes van de architectuurfotografie en bekijk Rotterdam door een andere lens.

> zaterdag 17 juni | vanaf 13.00

Depot Boijmans van Beuningen | Marco de Groot

Over Marco de Groot

Marco de Groot is een fotograaf gevestigd in Utrecht. Hij heeft een passie voor het fotograferen van hedendaagse architectuur met behulp van symmetrische composities en een minimale stijl. Hij zoekt altijd naar interessante invalshoeken en probeert bijzondere patronen vast te leggen die anderen niet opmerken.