Nieuws

Luchtbrug Rotterdam Rooftop Walk hangt boven de Coolsingel

Geplaatst op: 17 mei 2022

Afgelopen nacht werd de 60 meter lange luchtbrug van de Rotterdam Rooftop Walk ingehangen boven de Coolsingel. De 29,5 meter hoge luchtbrug verbindt de daken van de Bijenkorf en WTC Rotterdam die deel uitmaken van de 600 meter dakwandeling.

Beeld: Ossip van Duivenbode

Organisator Rotterdamse Dakendagen wil de bezoeker een toekomstbeeld van de stad laten ervaren waarin het ‘daklandschap’ ten volle wordt benut voor groen, kunst, wonen, recreatie, voedselproductie, het opwekken van energie en meer. De Rotterdam Rooftop Walk is dagelijks geopend vanaf Hemelvaartsdag 26 mei t/m 24 juni van 10:00 tot 20:00 uur. Het evenement is alleen op reservering van een tijdslot te bezoeken. Toegang kost €3,50, kinderen gaan gratis mee. Kijk voor tickets en informatie op rooftopwalk.nl

Rotterdam Rooftop Walk van 26 mei t/m 24 juni

Het ontwerp van de route is een samenwerking van architectenbureau MVRDV en Rotterdamse Dakendagen, uitgevoerd in steigermateriaal door Dutch Steigers. De wandeling start met een trap op het Beursplein naar het monumentale dak van WTC Rotterdam. De oversteek van de Coolsingel vindt plaats via een 60 meter lange luchtbrug. Slingerend over het dak van de Bijenkorf eindigt de route vervolgens op het dak van de Q-Park naast het warenhuis. Daarna daalt het publiek af in de Aert van Nesstraat, via een steigertrap langs de gevel van het gebouw. Tijdens de route beleeft de bezoeker hoe de ruimte op platte stadsdaken beter benut kan worden. Zo staat er een tiny house inclusief bewoners op het dak, verbeelden kunstenaars een duurzame toekomst voor stedelingen en wordt op nieuwe manieren energie opgewekt, regenwater gebruikt en het dak vergroend. De Rotterdam Rooftop Walk maakt onderdeel uit van de Rotterdam Architectuur Maand ’22.

Nieuws items 2024