Nieuws

8 x Dwars door het Groen! De leukste tours rond het thema ‘Tuin van de Stad’

Geplaatst op: 12 jun 2024

Rotterdam kent heel wat meer groen dan je op het eerste oog misschien zou denken. Met onderstaande activiteiten vind je de rust in het drukke centrum, krijg je de unieke kans om voor openingstijd vogels te spotten in Diergaarde Blijdorp, ontdek je bijzondere tuinen en onderzoek je een park dat zowel realiteit als een idee is. En dat alles mét gids zodat je goed geïnformeerd weer naar huis gaat!

Ontdek de RUST van Rotterdam | Rust in de Reuring

Ervaar jij weleens rust in het centrum van Rotterdam? Dit kan behoorlijk lastig zijn, want de drukte is altijd nabij. Tijdens deze rondleiding ga je op zoek naar rustpunten in de stad en leer je de rust ook daadwerkelijk in je op te nemen. De route gaat van start in het Museumpark en neemt je onderweg mee langs prachtige architectuur, gezellige stadsterrassen en fantastische kunstwerken die in de openbare ruimte te vinden zijn.

Zaterdag 15 juni, 13:00 – 15:30

Vroege Vogel Spotters Tour | Diergaarde Blijdorp

Een unieke kans om de prachtige Diergaarde Blijdorp ’s ochtends vroeg in alle rust met een frisse blik te bekijken tijdens deze vogelspotters tour! De 3.000 bomen en zorgvuldig onderhouden botanische tuin zijn een groene oase voor heel veel vogels. Samen met een ervaren vogelspotter ga je in 1,5 uur op zoek naar de favoriete plekken van verschillende bijzondere vogelsoorten. Vergeet je verrekijker en vogelboekje niet!

Zaterdag 15 juni,  06:00 – 07:30

 

Rondleiding Getijdenpark Keilehaven en Sponstuin | De Urbanisten

Hoe kan de stad functioneren als spons? En wat is de functie van een getijdenpark?
Ga mee op rondleiding door een uniek stukje Rotterdam in het M4H gebied: ontdek de Sponstuin en krijg vast een kijkje bij de aanleg van het getijdenpark in de Keilehaven. Na afloop van de rondleiding kun je een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘HOE WILLEN WIJ BOUWEN M4H 2030’ in het Keilepand.

Woensdag 19 juni, 14:30 – 15:30, gratis

Rondleiding cultuurhistorie in de Museumtuin | Gemeente Rotterdam

Erfgoeddeskundige Korneel Arschman verzorgt op 22 en 29 juni een rondleiding door de museumtuin van Museum Boijmans Van Beuningen. Deze tuin begint achter het museum en loopt door tot aan het G.J. de Jonghmonument. Korneel zal je alles vertellen over het onderzoek van de gemeente naar hoe het originele tuinontwerp er uit heeft gezien en welke elementen hier later aan toe zijn gevoegd, zodat dit meegenomen kan worden in de toekomstige opknapbeurt van deze monumentale tuin.

Zaterdag 22 juni en 29 juni, 10:30 – 12:00, gratis

Scènes in Stadspark West | Midzomerwandeling en Symposium

Ga mee op ontdekkingstocht in Stadspark West, een park wat zowel een realiteit als een idee is. Tijdens wandelingen en rustmomenten worden ideeën en onderzoeken gedeeld over hoe twaalf bestaande, groene gebieden in Rotterdam West met elkaar verbonden kunnen worden en samen een groene long voor de stad zouden kunnen vormen.

Zaterdag 22 juni, 12:00 – 16:00, gratis

Trompenburg Tuinen: Tuin van de Stad | Rondleiding met gids

Bezoek de botanische tuin Trompenburg tijdens een themawandeling met gids en ontdek monumentale bomen in een wijde variatie van tuinen uit verschillende periodes met elk een eigen stijl en karakter.

Donderdag 27 juni, 13:00 – 14:30

Rondleiding stadsnatuur in de Museumtuin | Gemeente Rotterdam

Wat voor (beschermde) dier- en plantsoorten leven er allemaal in de museumtuin achter Boijmans Van Beuningen? Ga mee op rondleiding door stadsecoloog Iris Beijeman en leer alles over de flora en fauna van dit bijzondere en monumentale stukje Rotterdam. Tegelijkertijd leer je hoe de gemeente ervoor zorgt dat beschermde diersoorten tijdens en na de renovatiewerkzaamheden een thuis hebben in de omgeving en wat er momenteel allemaal al gedaan wordt om de leefomgeving voor de dieren op peil te houden.

Zaterdag 29 juni, 10:30 – 12:00, gratis

Rondleiding door het Museumpark mét gids (EN/NL)

De hele maand juni zijn er meerdere dagen per week rondleidingen te volgen door het Museumpark met Nederlands- of Engelstalige gids.

De gids neemt je mee op de speciale route die je via oranje/gele landmerken door het park leidt, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers. De wandelroute verbindt culturele instellingen, bijzondere plekken en inspirerende verhalen met elkaar en voert je langs architectuur, natuur en beeldende kunst waar de gids je álles over kan vertellen.

Klik hier voor een overzicht van alle data en tijden.

Nieuws items 2024