Nieuws

Drukbezochte buurtdag in het festivalhart

Geplaatst op: 05 jun 2023

Op zondag 4 juni werd het eerste weekend van de Rotterdam Architectuur Maand feestelijk afgesloten met een speciale buurtdag! Iedereen die op Zuid woonde mocht gratis naar binnen. In het festivalhart waren allerlei extra activiteiten georganiseerd, én er was natuurlijk lekker eten (ook uit de wijk). Bekijk hier de foto’s van deze geslaagde dag!

Joany Muskiet van Sheba Catering en Stichting Helderheid

Bak 1: Dansworkshops, muziek, workshop & mini-tentoonstelling

De route van het drijvende festivalhart start in het park. In de schaduw van de bomen kon je in gesprek met Rogier Arents van het project Charlois & de Sterren, over de digitale sterrenhemel van de wijk Charlois. Hier tegenover kon je lekker aan de slag met stiften, lijm en een schaar tijdens de architectuurworkshop van Maaike Slingerland.

Op weg naar het podium aan de andere kant van de bak stond Joany Muskiet van Stichting Helderheid en Sheba Catering met haar heerlijke zelfgemaakte hapjes. Bij het podium zelf kon je kijken én je dansmoves laten zien bij het optreden en de dance workshop van House of Urban Arts. Het Koor Nieuw Zuid nam de bezoekers mee naar andere tijden met muziek van vroeger, ook daar werd zelfs nog even gedanst.

Hapjes uit de wijk door Joany Muskiet

Architectuurworkshop door Maaike Slingerland

Charlois en de Sterren

Dance clinic door House of Urban Arts

Dance clinic door House of Urban Arts

Muziek van vroeger door Koor Nieuw Zuid

Hapjes

House of Urban Arts

Koor Nieuw Zuid

Bak 2: Urban Sports bak met skatelessen en freerun demo’s

 

De tweede bak staat helemaal in het teken van urban sports zoals voetbal, freerunnen, calisthenics, skaten en basketbal. Het demoteam van RUSH World liet hun tricks zien, maar bezoekers mogen ook zelf een poging wagen. Wil je meer zien van RUSH World in het festivalhart? Bezoek de Community Jam op zaterdag 17 juni of de Closing Jam op zaterdag 24 juni.

Daarnaast was Skateland de hele dag aanwezig voor gratis skatelessen op de skateramp. Wil je ook gratis skatelessen volgen? Meld je aan voor woensdag 14 juni, woensdag 21 juni of woensdag 28 juni. Je kunt je eigen gear meenemen, maar er is ook gear aanwezig in het festivalhart.

Bekijk al het programma rondom urban sports hier.

Bak 3: Buitententoonstelling Natte Stad & mini silent disco

In bak kun je de buitententoonstelling Natte Stad bezoeken. Rotterdam is een echte waterstad. In deze tentoonstelling zie je niet alleen voorbeelden van hoe het water als publieke ruimte kan worden geprogrammeerd, maar ontdek je ook welke innovatieve oplossingen nu al worden toegepast in de stad, of met welke oplossingen je zelf aan de slag kunt om de stad weerbaarder te maken voor de gevolgen van bijvoorbeeld klimaatverandering.

Tijdens de buurtdag kon je de tentoonstelling bezoeken met een silent disco koptelefoon op: dansend de tentoonstelling door!

Lees hier meer over de tentoonstelling Natte Stad.

Ook het festivalhart bezoeken, of een ander programma dat plaatsvindt in het festivalhart? Ons hele programma bekijk je hier. Meer informatie over je bezoek aan het festivalhart vind je bij onze bezoekersinformatie of onze veelgestelde vragen.