Nieuws

TomDavid Architecten lanceert app ‘OPEN TO PUBLIC’

Geplaatst op: 22 jun 2016

TomDavid Architecten heeft samen met studenten van de Willem de Kooning Academie een app ontwikkeld: OPEN TO PUBLIC. De app nodigt je uit tot een wandeling langs een aantal Rotterdamse Privatly Owned Public Places, oftewel POPS, en laat daarmee een ander perspectief op de stad zien.

In de app geven autoriteiten op het gebied van stedenbouw, architectuur, sociologie en city marketing in korte filmpjes hun mening en commentaar op de potentie van de POPS en de eventuele rol van de overheid. Eén van deze Rotterdamse POPS is door TomDavid Architecten zelf ontwikkeld, in samenwerking met Kraaijvanger: de Willem de Kooning Academie. Andere voorbeelden van POPS waar de wandeling langs leidt, zijn: de Markthal, de Fenix Workspaces, de Fenix Food Factory, de Codarts Circus University en de Fenixloods II.

Met de app sluit TomDavid Architecten aan bij het thema The Next Economy van IABR-2016. Op 8 juli 2016 vindt in de Fenixloods II een aanvullend debat plaats. Na de zomer start het bureau met een breder onderzoek, waarbij de resultaten van de app en het debat op 8 juli de basis vormen. Meer weten? Kijk op: www.tomdavid.nl.

Download de app OPEN TO PUBLIC via de onderstaande button:

Logo-opentopublic

 

 

Nieuws items 2024